Rosa prinsessedrøm

januar 17, 2011

Bråvåknet av at jeg hadde mareritt om at håret falt av. Så langt i prosessen har jeg tenkt at det å miste håret er underordnet. Jeg må imidlertid innrømme at virkeligheten kom litt tettere innpå, og jeg liker det ikke…Det kan ta fra 10-14 dager etter første kur til håravfallet starter…huff…det betyr at jeg mest sannsynlig ikke har mitt eget hår på Martin sin ett-årsdag  5.februar 😦

Med diagnosen har vi også fått noen nye utfordringer spesielt i forhohold til Sarah. Hvordan forklare vår skjønne, oppvakte 3 åring at mamma har kreft? Det finnes mye litteratur om emnet, men man må uansett finne sin egen innfallsvinkelen.

I forbindelse med operasjonen før jul forklarte vi at nussen til mamma var syk, men at doktoren skulle fikse det slik at mamma etterhvert skulle få en ny en, og at alt ville bli helt bra igjen! Tilsynelatende var det uproblematisk å forholde seg til denne  informasjonen, men etterhvert som tiden har gått har prinsessen laget sin egen vri;

I en leveringssituasjon i barnehagen for noen uker siden, kunne Sarah stolt fortelle – både ansatte, foreldre og andre barn som hørte på, at  «mamma sin nuss er syk, men hun skal få en ny en, og den skal være ROSA!» 

Hva sier man…. 🙂

Fortsettelsen kan jo bli kreativ. Har så smått begynt å forklare henne at håret til mamma kommer til falle av. Ikke lett, for vi vil jo ikke skremme henne heller. I utgangspunktet er hun ikke veldig fan av nyttårsparykkene våre, så her må vi trø varsomt. Uansett tror jeg det er viktig å gi informasjonen så nært opp i tid som mulig. Med andre ord…tiden er nå. I løpet av de neste dagene skal  vi prøve å lese om Kjemomannen Kasper.

Kjemomannen Kasper -og jakten på de sure kreftcellene er opprinnelig en dansk bok. Med sine lettfattelige illustrasjoner og enkle språk gir den et godt bilde av hva som skjer med kroppen når den har kreftceller i seg, og hvordan cellegiften virker. Den kan anbefales alle. Det er mulig den er litt for vanskelig for en 3 åring, men vi får prøve oss frem.

Formen er etter forholdene fin. Mer trøtt enn ellers, men den store kvalmen har heldigvis uteblitt. Føler vel litt at jeg fremdeles venter på den store «reaksjonen».  Det er helt greit at den glimrer med sitt fravær..men det er mange hindre på veien, og nå gjelder det å holde seg fri for infeksjoner…

Reklame

9 Responses to “Rosa prinsessedrøm”

 1. pia Says:

  Så herlig å lese Christine.
  Det er så flott at du skriver dette ned, det er kjempe givende å lese!
  Herlige Sarah, de har sine egne vendinger på det meste, det er nydelig, og nå som du skriver det ned kommer hun til å sette pris på å lese hva hun selv har sagt en dag..
  Håper neste kur går like «fint», at du takler dem godt og ikke får noen basiller i hus!
  Heier på deg Christine, du er super tøff – og flink!!!!
  Masse klemmer Pia xxx

 2. Hild Says:

  Hei min venn.
  Håper det ikke blir lenge til vi kan sees. Høres ut som dere har tatt mange fornuftige forholdsregler. Følger med på fortsettelsen.
  klem fra meg (på kontoret)

 3. Heidi Says:

  Kjære Christine!
  Jeg ble veldig overrasket og lei meg da jeg hørte at du har blitt syk. Samtidig hørte jeg at du har humør og en fantastisk vilje. Det er en slitsom tid dere har foran dere, men dette går bra! Sender deg gode tanker, og følge gjerne med på bloggen! Det kan være godt å skrive ned litt tanker, du skriver godt. Og som sagt; husk at vi er rett nedi gaten hvis dere trenger hjelp til noe. Varme hilsner fra naboene Heidi, Thomas & Marie

 4. Camilla Says:

  Hei hei Christine.
  Godt å lese at den store kvalmen uteble, nå må vi satse på at alt smittsomt finner veien andre steder enn til dere. Jeg leser bloggen din med både en tåre i øyekroken og ett smil om munnen. Med to små av samme kjønn og i samme alder gjør jeg meg mange tanker om situasjonen dere har havnet i. Jeg er lei meg fordi jeg reiser på salgsmøte på Henrik sin ett-årsdag…imorgen (tenk – ett år!), men jeg regner med at håret er på plass fortsatt på lørdag når den skal feires 😉 Likevel, en ting kan du være sikker på Christine – 5. februar er det Martin som står i fokus, og du er hans verdens beste!Uansett. Med eller uten hår!! Tenker på ett ordtak: ‘Man elsker ikke mennesker fordi de er vakre, man synes de er vakre fordi man elsker dem’. Tror det er mange som synes du er vakker.
  Stor klems fra Camilla og co

 5. Margarethe Says:

  Hei kjæreste Christine!

  Så fin bloggen din er – det du skriver bringer frem både smil og tårer! Og så nydelig historie om Sarah – det er ikke alt som er lett å forstå for en liten jente.

  Som Hild håper jeg ikke at det blir lenge til vi kan sees! I mellomtiden prates vi på telefon og mailes – og jeg skal selvsagt følge bloggen din. Jeg tenker på deg hver dag, og er veldig glad i deg! Hils Øystein og resten av familien!

  Mange varme klemmer fra M

 6. Cindy Says:

  Aa, tenker det er vanskelig for et barn aa forstaa, men jeg syns at du ga en veldig fin forklaring til Sarah. Litt tragikomisk at hun fortalte hele barnehagen, men det er bra aa vaere aapen, for uansett vil hun plukke opp engstelse i hjemmet, enn saa mye dere proever aa virke «normale». Da har hun en god forklaring paa det og vil kjenne seg tryggere.

  Christine, du er saa positiv og jeg beundrer virkelig ditt paagangsmot. Hver tunge dag du takler er en dag naermere aa bli frisk.

  Stor klem fra London

 7. Anne-Lise Neteland Says:

  Flott blogg du har laget, du viser mot og ståpå vilje.
  «Det er den draumen som me ber på
  at noko vidunderlig skal skje…..»
  sier Olav H. Hauge la hans ord og drømmen være med deg i de neste månedene
  Varme tanker og stor klem fra Anne-Lise

 8. Åse K. Olsen Says:

  Kjære Christine.
  Er så herlig at du er så åpen. Tenker masse på deg. Ikke lett nei for ei lita jente og skjønne alle forandringer, men enkel og grei forklaring fra henne i barnehagen. Stå på så godt du kan, dette skal gå bra. Masse klemmer fra Åse og Jan Ole.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s