Mot i brystet!

januar 9, 2011

Sjokkmeldingen

Det hele startet med en telefon fra overlegen ved bryst-endokrinkirurgisk poliklinikken ved Haukeland 18. november i fjor. -Hei du. De prøvene som du tok i forrige uke var ikke så fine likevel. Du har kreft! Vi må fjerne brystet ditt!  Hva sier man da?? Javel..Takk skal du ha..Selvsagt en sjokkartet melding å få, og tusen tanker strømmer gjennom hodet. Hvordan kunne dette skje meg? Hva med mine skjønne engler?? Og Øystein, han kan jo umulig klare seg alene!! Det er bare en ting å gjøre; Bli frisk fort!

Operasjon

1.desember ble høyre pupp fjernet ved dagkirurgisk poliklinikk ved Haukeland. Samtidig ble det gjort undersøkelser som viste spredning til lymfeknuter i underarmen. Disse ble også fjernet.                                                                                                                                      Utrolig godt å bo så nært et sykehus med den rette kompetansen. Tenk om vi bodde langt unna. Etter en valgfri natt på sykehotellet bar det hjem igjen.

Operasjonen gikk fint. Kirurgen som også hadde plastikk-kirurgisk bakgrunn har gjort et pent arbeid! Operasjonssåret har grodd fint, og førligheten i armen blir bedre og bedre. Litt gjenstår før den er helt restituert.

Tiden etter operasjonen var litt vakumaktig. Vi gikk hele tiden og ventet på svar på hvilken type kreftceller som herjet. Typen er nemlig avgjørende for hvilke etterbehandling som må til.

Like før jul var svaret klart. Det var en hissig type. Kategorisert som en treer på en sinthetsskala fra 1-4. Svulsten var hverken stor eller liten, men hadde en diamenter på 2,1cm. I tillegg var det kun spredning til 2 av 9 lymeknuter som ble sjekket.

Etterbehandlingen er skreddersydd. Først skal jeg få cellegift. 8 kurer med 3 ukers mellomrom. Deretter skal jeg få strålebehandling av underarmen i 6 uker. Første kur starter førstkommende fredag 14.januar.

2011 står i «bli heltfrisk-tegnets» år. Det blir en tøff periode for både mine nærmeste og meg. Heldigvis og takk for det, har vi en enestående skjønn familie som ikke vet hva godt de skal gjøre for oss. I tillegg har vi en vennekrets som har vist en fantastisk omtanke, og som har kommet med utallige gode tilbud. Tusen takk alle sammen. Vi kommer garantert til å benytte oss av dere i tiden som kommer.

I tiden etter diagnosen har vi opplevd en enorm omtanke fra fjern og nær. Telefoner, meldinger, koselige kort og gaver. En stund kunne vi også startet blomsterforretning 🙂 Tusen takk til dere alle. Vi er overveldet!

Hvorfor blogg?

Jeg har et ønske om å være åpen om sykdommen og utviklingen i behandlingen. Jeg vet ikke hvordan dagene som kommer vil bli.  En kjent bivirkning er kvalme og trøtthet. Kanskje vil etterbehandlingen ta hardt på kroppen min, forhåpentligvis vil den ikke sette meg helt ut. Jeg må imidlertid være forberedt på det verste! På disse sidene vil jeg prøve å holde dere oppdatert. Dere kan sende meg meldinger og spørsmål, kommentere innlegg eller skrive innlegg selv. Selvsagt skal ikke dette erstatte sosialt samvær eller telefonsamtaler. Jeg håper vi kan leve så normalt som mulig i hele behandlingsperioden. Ganske rart at man må bli dårlig for å bli bra igjen..vi må tenke POSITIVT. Ingen grunn for noe annet.

I morgen skal jeg på Netty for å få tilpasset brystprotese. Kanskje det blir litt nytt snupsi  undertøy i samme slengen…Parykken er allerede i hus. Det ble ikke en veldig mørk og mystisk en…men det kanvi komme tilbake til 🙂

Reklame

25 Responses to “Mot i brystet!”

 1. Tove Gjeitrem Balestrand Says:

  Lykke til med behandlingen, Christine ! Husk å ha troen på at dette går bra, for det gjør det!! Skal sende deg mange gode tanker, og selvsagt følge med på bloggen din !
  Klemmer i bøttevis fra Tove

 2. åse Says:

  Kjempeflott jenten vår. Du er så flink, vi er utrolig stolt av deg. Dette går bra.
  Klem fra mamma og pappa.

 3. Linn Says:

  Strålende blogg så langt, bella. Gleder meg til vi skal drikke vin og skrive den siste posten om at du er helt frisk 🙂

  Lykke til i uken – og gi en lyd hvis du er innom byn og vil drikke kaffe eller spise lunsj, sant?

  Husk at jeg kan ta meg av herr Martin hver dag i neste uke!

  Klem, sjefsdame!

 4. Hilde, Magnus, Marcus & Hermine Says:

  Kjære Tinemor,

  Flott blog, du skriver kjempefint og dette går bra. Vi er støttespillere på distanse men vi alltid være der for deg. Skype, mail eller telefon er til din disposisjon 24 timer i døgnet.

  Glad i deg

  Hilde, Magnus, Marcus & Hermine

 5. Ingrid Bunæs (Johannessen) Says:

  Kjære,kjære Christine!
  Først av alt må jeg jo bare si at dette må være en særdeles sjokkartet melding å få….men så FLott at du deler dine bekymringer og håp med alle oss andre som kun har et ønske-DU SKAL BLI FRISK!!!!
  Lykke lykke til med behandligen, stå på og bruk alle de gode ressurser som du har, det hjelper på i en tøff tid.
  Stor Texas klem fra Ingrid

 6. Christine Horne Eikeland Says:

  Så flott at du har opprettet en blogg, det står det respekt av. Vi skal selfølgelig følge deg og Øystein, både på og uten blogg til du blir frisk.
  Lykke lykke til med første behandlingen Christine.
  Stoor klem fra Christine & Jan erik

 7. Linn Says:

  Strålende blogg så langt, bella. Gleder meg til vi skal drikke vin og skrive den siste posten om at du er helt frisk 🙂

  Lykke til i uken – og gi en lyd hvis du er innom byn og vil drikke kaffe eller spise lunsj, sant?

  Husk at jeg kan ta meg av herr Martin hver dag i neste uke!

  Klem, sjefsdame!

 8. Kristine Dyrdal Says:

  Kjære Christine,Du er så flink og så modig.Med et fantastisk godt humør.Tenker på deg og familien din. Stå på !

 9. Jeanette Says:

  Det var med sjokk vi mottok nyheten, Christine. Lykke til fremover til både deg og dine nærmeste – vi tenker på deg! Husk at vi er her for deg alltid! Stå på! Klem

 10. Jen Lund Says:

  I am proud to have you as a friend! You handle life with such grace, absolutely amazing. Cancer picked the wrong woman to mess with because you WILL win, no doubt about it. We will be there for you along the way. Lots of love to you my dear!
  Jen

 11. Cindy Says:

  Takk for at du holder oss oppdatert via denne bloggen. Tenker det blir terapautisk for deg aa skrive ned alt mens du gjennomgaar det. Vi foelger spent med og heier paa deg fra London.

  Takk igjen for masse koselig kvalitetstid sammen i julen! Glad i deg!

  Cindy & Fredrik

 12. Jannike Says:

  Hei vennen
  Kjempe flott side du har laget. Fantastisk ide min venn. Takk for at du deler din hverdag med oss. Tenker på deg hver dag.
  Gleder meg til dere kommer til Geilo. Da blir det bobler.
  Lykke til på fredag. Jeg heier hele veien fra Geilo. Kjeder du deg, har jeg værrapporten:-)

  Stå på og hils Øystein:-)
  Glad i deg. Klem

 13. Christine Says:

  Kjempeflott blogg Christine! Lykke til med behandlingen som skal få deg frisk!!!
  Lykke til:)
  Klem fra Christine m/familie

 14. Anne-Grethe Says:

  Lykke til med videre behandling!! Fint at du deler din historie!

  Med ønske om snarlig bedring
  Anne-Grethe Hagen Røttingen

 15. Erik Gjertsen Says:

  Tenker på deg og dine.
  Klem Erik

 16. Reidun Says:

  Hei skjønne Christine.
  Veldig bra blogg – du er så flink! Kunne ikke fått bedre svigerdatter enn deg! Tenker mye på dere våre kjære. Dette skal gå bra!

  Kjempegod klem fra Reidun (svigermor) og Rune

 17. mette2 Says:

  Kjæreste besteniesen
  Strålende ide og flott blogg. Selv om jeg får førstehåndsinfo så er det fint å kunne følge med her på bloggen. Du vet jeg har sagt at du blir helt frisk igjen, men det blr sikkert tøft en stund fremover. Tenker masse på deg og nøl ikke med å be om hjelp. Jeg er i hvert fall flink å vaske:-)Masse klemmer fra tante flette, onkel Stein-Erik, Petter og Mats-Erik

 18. Mette Skauby Says:

  Flott blogg:-).
  Stå på Christine, og lykke til!
  Klem fra Mette og Audun

 19. Trond Hegg Says:

  Kjære Christine

  Dette er tøffe greier, men ingen umulig oppgave. Det er heller ikke noe som slår følelsen av å vinne en tøff kamp. Jeg har klokketro på at du går seirende ut. Med livslyst og humør er halve jobben gjort. Stå på og lykke til på fredag

  Varm klem fra Trond H

 20. Gitte Says:

  Hei Christine, kjempe flott med blogg, du er sååå flink at det:)
  Du er beundringsverdig med din stå på vilje og gode humør…Tenker masse på deg, og vet at dette går bra:)))
  Må bare spørre om hjelp hvis dere trenger pass til ungene, det hadde bare vært kos:)
  Stor klem fra Gitte og co :))))

 21. Camilla Says:

  Hei skjønne Christine. Idag har jeg tenkt mye på deg og dine. Det litt pussige er at helt siden jeg fikk vite om den ..unnskyld språket..forbaskede diagnosen har jeg tenkt på dere med bekymring og uro, men også med optimisme om at det skal gå bra. Idag er jeg sikker. Jeg er sikker på at utrolige du og de fantastiske legene på Haukeland sammen skal klare dette fint! Også må jeg berømme deg for initiativet ‘Motibrystet’. Det kommer helt klart tøffe dager i tiden fremover og da er det kanskje greiest å ha nær kontakt med de aller nærmeste. Det er ikke sikkert man orker mer enn det. MEN, med en blogg som denne kan alle få sende deg positive meldinger og god energi.
  Jeg har sagt det før – du og dine er helt spesielle og treffer medmennesker på en helt unik måte. Man bare MÅ bli glade i dere. Vi heier på team Christine!
  Stooor klem fra Camilla. John, Henrik og Caroline hilser også 🙂

 22. Tina Says:

  Kjære Christine. Kjempeflott blogg. Nok en gang viser du for en flott jente du er. Vi tenker på dere og er det noe vi kan gjøre ???? – ikke vær redd for å bruke oss. Håper ikke dagen i dag var altfor tøff. Hils Øystein – hilser fra Eriken mange klemmer fra Tina

 23. Kikki Says:

  Hei Christine. Endelig er vi også på den kjempefine bloggen din. Selv om vi har førstehånds kjennskap til hva som skjer, er det veldig greit å følge med her. Vi er utrolig stolt av deg og håper du kommer deg greit igjennom den perioden som du har foran deg. Vi tenker på deg hver dag, og ønsker deg lykke til med videre behandling og god bedring. Hils også Øistein og gi en god klem til Sarah og Martin.
  Store klemmer fra tante Torill og onkel Kikki. Hilser også fra Fredrik dy og Christian.

 24. Anders Onarheim Says:

  Heia «Stinemoren»
  Du er den tøffeste vi vet om, og vi skal være der for deg og dine.
  Heia team Christine!
  Hilsen sjonkel Ole m. familie

 25. Åse K. Olsen Says:

  Hallo Christine. Det ble i siste liten. Grattis med 1 års dagen. Fortsett med å være åpen du og jeg er sikker på at du er like fin med parykk og rød trutmunn. Masse klemmer:-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s